0212 222 25 38 Talatpaşa Akçalı Sk. No:4 Pk-34400 Kağıthane / İSTANBUL 09:00 - 18:00
IMG-LOGO
Ana Sayfa / Duyurular / OTOMOBİL ( B ) SINIFI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

OTOMOBİL ( B ) SINIFI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

2023 Yılı Valilik Haziran Komisyon Kararı Gereğince İstanbul İli İçin Manuel ve Otomatik B Sınıfı hizmet maliyeti 7.060TL Kurs Ücreti 8.500TL dir. 
A1,A2,A Sınıfı Ehliyeti olup B Sınıfı Ehliyet almak isteyenler için kurs ücreti 5.600TL dir.
 
Kayıt İçin Adaylardan Sürücü olur Sağlık Raporu (Edevlet Üzerinden Başvuruluyor), Öğrenim Belgesi, 2 Adet Biyometrik Fotograf ve Ehliyetine Farklı bir Sınıf Ekletmek İsteyenlerden Ehliyet Asıllarını ibraz etmeleri istenir.
Direksiyon uygulama Eğitimlerimiz Akan Trafik Öncesi 2 ders Simülatör Eğitimiyle Başlamaktadır. Bu Aşamada Adayın Arabayı Tanıması Sağlanır ve Sürüş Becerileri Kazandırılır. Simülatör Eğitimini Başarıyla Tamamlayan Adaylar 14 Derslik Akan Trafikte Uygulama Eğitimine Alınır. Bu Aşamada Trafik Kurallarına Uygun Güvenli Sürüş Eğitimlerinin yanı sıra doğru Park Etme, Yokuş Kalkış, Ani Fren ve Geri Geri Araç Kullanma gibi Performans Eğitimleri de Verilerek Aday Sınava Hazır Duruma Getirilir. Kursumuzdan alacağınız teorik ders ve 16 uygulama ders ücreti 8.500TL dir.


Direksiyon Uygulama Alanından Geçen Halk Otobüslerini İETT Sayfasından Görebilirsiniz. 
( 41Y; 41ST veya 65A Halk Otobüsleri Eğitim Alanına En Yakın Geçen Ulaşım Araçlarıdır. EĞİTİM ALANI İÇİN 41Y OTOBÜSÜNDE SEYRANTEPE KAVŞAK DURAĞINDA; 41ST OTOBÜSÜNDE CENDERE CADDESİ DURAĞINDA; 65A OTOBÜSÜNDE İSKİ DURAĞINDA İNMELİSİNİZ)

 
Akan Trafikte Kendini Yeterli Görmeyip Direksiyon Derslerine Devam Etmek İsteyen Sürücü Adayları Ücretini Ödemek Koşuluyla Ek Ders Alabilirler.

35 dakika süren uygulama sınavı araç tanıtım ve sürüş becerisi olarak iki aşamadan oluşmaktadır. ilk aşamada;


1) Kaputu Açıp; Aküyü, Silecek Suyu Koyma Yerini, Motor Yağı ve Motor Soğutma Suyu Koyma Yerini göstermeniz istenir



2) Bagajı   Açıp; Kriko, Bijon Anahtarı, Reflektör, İlk yardım Çantası ve Stepneyi göstermeniz istenir

3) Araç   İçinde; Km ve Devir göstergesi ile Hararet, Yakıt, Yağ ve Şarj göstergelerinin hangi durumlarda tehlike ifade ettiklerini söylemeniz istenir

4) Direksiyonun Solunda Bulunan Sinyal ve Far Kolunda Sağa ve Sola Sinyal Verip Kapatmanız ve Farları Açıp Kapatmanız İstenir

5) Direksiyonun Sağında Bulunan Silecek Koluyla Ön Ve Arka Silecekleri Camlara Su vererek Açıp Kapatmanız İstenir



6) Aracın Kaç Vites Olduğu, Arka Cam Rezistans Düğmesinin Nerede Olduğu ve Pedalların Yerlerini İsimlerini Söyleyerek Göstermeniz İstenir


2. aşama olan sürüş aşamasında Uygulama Sınavını Yapan Komisyonlar Genel Olarak Adayı Altı Temel Üzerinde Değerlendirirler.

1) İlk Kalkışlarda Stop Ettirmeden Aracı Yavaş ve Kontrollü Bir Şekilde Yola Çıkarabilmek

    ( Hareket etmeden önce el frenini indirdiğinizden ve sinyal verdiğinizden emin olun )
2) Şerit İhlali Yapmamak ve Şerit Değiştirmek İstendiğinde Sinyalleri Geçişe Başlamadan Önce Doğru Zamanda Vermek
3) Virajlara, Kavşaklara Yavaşlayarak Girmek ve Kavşaktan Dönüş Yapılacaksa En Az 30m Öncesinde Sinyal Vermek
4) Paralel ve L Park Uygulamalarında Belirlenen Sınırları İhlal Etmemek ve Park için Konulan Dubalara veya Kaldırıma Arabayı Değdirmemek
    Not: 
Park Etmek İçin Vitesi Geriye Aldığınızda Tek Seferde Girişi Yapmanız Gerekmektedir. Yalnızca Paralel Park Yaparken Tek Seferde Park                                         Yapılamamışsa Bir İleri ve Bir Geri Alarak Park Yapabilme Hakkınız Bulunmaktadır. Her ki Park Uygulamasında da Başarılı Park Yapan Aday Çıkış                     Yaparken Dilediği Kadar Manevra Hakkına Sahiptir.


L PARK




PARALEL PARK




5) Geri Gelirken Arabayı Kaldırıma Değdirmemek veya Akan Trafiğe Yönelmeden Kaldırıma Paralel Olarak 25 m Gelebilmek
6) Trafik ışıklarına Yeşilden Sonra Sarı Yandığında Doğru Zamanda Yavaşlamak ve Kırmızı Işıkta Geçmemek
7) 
Seyir halindeyken okul/